2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Savanyúkáposzta leves, recept

Savanyúkáposzta leves, recept

A Savanyúkáposzta leves Hozzávalói 4-6 személyre:

  • 50 dkg füstölt oldalas,
  • 1 szál füstölt kolbász,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 1 hagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál házi ételízesítő,
  • só, fűszerpaprika,
  • 1 babérlevél,
  • tejföl.

A Savanyúkáposzta leves Elkészítése:

  1. Az oldalast és a kolbászt forró vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és langyos vízzel lemossuk.
  2. Az oldalast tiszta vízben újból főni tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a házi ételízesítőt és a babérlevelet. Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a vékony csíkokra vágott savanyúkáposztát is(ha nagyon savanyú, hideg vízben átmossuk).
  3. A lisztet az olajon világosra pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük. Beletesszük a karikákra vágott kolbászt is. Pár percig még főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről és 15 percig pihenni hagyjuk. Tejföllel tálaljuk.

Savanyúkáposzta leves

Savanyúkáposzta leves

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Sütőtökös rizottó pirított gombával, recept

Izgalmas gombák, sütőtök, dió és egy krémes rizottó, hát ez csak is valami nagyon finom lehet. Egy meleg egytálétel, amit...

Close