Savanyú káposztás sült – Libacomb és Vaddisznó
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg zsír
- 40 dkg burgonya
- 3 dl sör
- 2 tk zöldséges fűszerkeverék
- só, bors
- 2 vaddisznó comb
- 2 libacomb
- 4 db rozmaring ág
- A tálaláshoz: tejföl
30-60 perc
10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral kikenünk, majd beleterítjük a hagymával és a szalonnával elkevert, átmosott savanyú káposztát. A tepsiben csíkokat formázunk belőle és közé öntjük a 40 dkg megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük 3 dl sörrel. Majd a burgonyát megszórjuk két teáskanál házilag összeállított zöldséges fűszerkeverékkel
Ezután a már előző nap két teáskanál sóval és borssal beízesített vaddisznót és libacombot a káposzta ágyra fektetjük. Majd rozmaring ágat teszünk a libacombok alá. A tepsit lefedjük. Majd kemencébe rakjuk és a húsokat fél óránként megforgatva 3 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül ropogósra pirítjuk. Majd tejföllel tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprik.hu