Savanyú káposztás sült – Libacomb és Vaddisznó

Savanyú káposztás sült – Libacomb és Vaddisznó

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg zsír
  • 40 dkg burgonya
  • 3 dl sör
  • 2 tk zöldséges fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2 vaddisznó comb
  • 2 libacomb
  • 4 db rozmaring ág
  • A tálaláshoz: tejföl

30-60 perc

savanyu_kaposztas_sult-vaddiszno-liba

10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral kikenünk, majd beleterítjük a hagymával és a szalonnával elkevert, átmosott savanyú káposztát. A tepsiben csíkokat formázunk belőle és közé öntjük a 40 dkg megtisztított, kockára vágott burgonyát. Az egészet felöntjük 3 dl sörrel. Majd a burgonyát megszórjuk két teáskanál házilag összeállított zöldséges fűszerkeverékkel

Ezután a már előző nap két teáskanál sóval és borssal beízesített vaddisznót és libacombot a káposzta ágyra fektetjük. Majd rozmaring ágat teszünk a libacombok alá. A tepsit lefedjük. Majd kemencébe rakjuk és a húsokat fél óránként megforgatva 3 órán át sütjük. Az utolsó 10 percben fedő nélkül ropogósra pirítjuk. Majd tejföllel tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprik.hu