Savanyú káposzta tökmagolajjal – kiváló: halhoz, szárnyashoz, gombához

Savanyú káposzta tökmagolajjal – kiváló: halhoz, szárnyashoz, gombához

 

Hozzávalók:

  • 2 salottahagyma, finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 ek vaj
  • 200 g friss savanyú káposzta
  • 250 ml száraz fehérbor (rajnai rizling)
  • 1 babérlevél
  • 2 borókabogyó, szétnyomva
  • 1 kk köménymag, pattogásig pirítva, éles késsel durvára vágva
  • bors
  • 50 g sütőtök (Hokkaido)
  • 80 ml tökmagolaj (Pödör)
  • esetlegesen: 1 kk házilag eltett zöldségpor ízfokozóként

kaposzta-tokmagolajos

Elkészítés:

Evőkanálnyi vajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük fehérborral.

Hozzáadjuk a babérlevelet, a szétlapított borókát, a köményt, borsot őrölünk rá. A tököt meghámozzuk, belereszeljük a káposztába, sűrítőanyagként.

Negyedórán át lefedve pároljuk kis lángon, azután levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk a folyadékot. Kivesszük a babért, belekeverjük a tökmagolajat.

Forrás: gaultmillau.hu