Sárgadinnye krémleves – Gyömbérrel és Mentával

Sárgadinnye krémleves – Gyömbérrel és Mentával

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 dl kókusztej
  • fél lime
  • 15 levél menta
  • 1,2 kg meghámozott, kimagozott sárgadinnye

Elkészítés:

menta-levendula-gyomber-sarga-dinnye-leves-kokusz-tej-recept
A vizet és a cukrot egy lábasba tesszük, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad a vízben.

A sárgadinnyét feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük az elkészített szirupot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lime levét és a héját, a mentaleveleket, végül a kókusztejet. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Hidegre hűtve tálaljuk.

 

Forrás: nlcafe.hu