Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Ebben az adásban meglovagoljuk, hogy itt a nyár és rengeteg gyümölcsnek van a szezonja.
Sertésszűz sárgabarackkal Hozzávalói:
- 1 serzésszűz (kb. 45 dkg)
- 25 dkg sárgabarack
- 2 fej fokhagyma
- 2 tk magos mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 1,5 ek sárgabaracklekvár
- 1 mk koriander mag
- 1 csipet levendula
- 1 ág rozmaring
- 1 ek étolaj
- 1/2 tk levendula
- Só, bors
A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni.
Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba. A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal.
140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Steetkitchen