Epres túrótorta, recept

Az Epres túrótorta Hozzávalói:
a piskótához:
- 8 tojás,
- 24 dkg cukor,
- 20 dkg liszt,
- 4 dkg kakaó,
- csipetnyi só;
a krémhez:
- 1 tejszín ízű pudingpor,
- 4 dl tej,
- 6 evőkanál cukor,
- 25 dkg tehéntúró,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1+1 tasak vaníliás cukor,
- 1 teáskanál reszelt citromhéj,
- 3 dl habtejszín,
- 15 dkg zselatin,
- 25 dkg eper;
a díszítéshez:
- 3 dl habtejszín,
- kb. 15 dkg eper.
Az Epres túrótorta Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és kézi habverővel verni kezdjük, mikor majdnem kemény, kanalanként beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Ha megsült, kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtóját és 5 percig szikkadni hagyjuk, majd kivesszük.
A pudingot megfőzzük a tejjel meg a cukorral, tetejére fóliát teszünk, hogy ne bőrözzön be és hűlni hagyjuk. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, majd kis lángon felmelegítjük, a habtejszínt felverjük. A tehéntúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat meg a vaníliás cukrot, összekavarjuk, majd több részben belekavarjuk a kihűlt pudingot, a zselatint és végül a felvert habtejszínt.
A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, a lapokat meglocsoljuk kevés vaníliacukros vízzel és megtöltjük a krémmel, mindkét sor krémet kirakjuk apróra vágott eperrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a tortát bevonjuk a felvert habtejszínnel és szeletekre vágott eperrel díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu