2021. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Epres túrótorta, recept

Epres túrótorta, recept

 

Az Epres túrótorta Hozzávalói:

a piskótához:

  • 8 tojás,
  • 24 dkg cukor,
  • 20 dkg liszt,
  • 4 dkg kakaó,
  • csipetnyi só;

a krémhez:

  • 1 tejszín ízű pudingpor,
  • 4 dl tej,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 25 dkg tehéntúró,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1+1 tasak vaníliás cukor,
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj,
  • 3 dl habtejszín,
  • 15 dkg zselatin,
  • 25 dkg eper;

a díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín,
  • kb. 15 dkg eper.

Az Epres túrótorta Elkészítése:

Epres túrótorta
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és kézi habverővel verni kezdjük, mikor majdnem kemény, kanalanként beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Ha megsült, kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtóját és 5 percig szikkadni hagyjuk, majd kivesszük.

A pudingot megfőzzük a tejjel meg a cukorral, tetejére fóliát teszünk, hogy ne bőrözzön be és hűlni hagyjuk. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, majd kis lángon felmelegítjük, a habtejszínt felverjük. A tehéntúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat meg a vaníliás cukrot, összekavarjuk, majd több részben belekavarjuk a kihűlt pudingot, a zselatint és végül a felvert habtejszínt.

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, a lapokat meglocsoljuk kevés vaníliacukros vízzel és megtöltjük a krémmel, mindkét sor krémet kirakjuk apróra vágott eperrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a tortát bevonjuk a felvert habtejszínnel és szeletekre vágott eperrel díszítjük.

Epres túrótorta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Citromos csirkemelleves
Citromos csirkemelleves, recept

A Citromos csirkemelleves hozzzávalói 4 személyre: 25 dkg csirkemell, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2-3 evőkanál olaj, 1,5 dl tejszín,...

Close