Sajttal töltött hústekercs rántva recept – Ezzel sok dicséretet begyűjtesz

Használhatsz fűszeres camembert-t vagy más sajtot is. Kínálj hozzá rizst, sült krumplit vagy pürét és savanyúságot.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemellfilé
- 12 evőkanál liszt
- 12 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg camembert
- 3 tojás
- só
- bors
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A csirkét mosd meg jól, és vágd nagyobb, vékony szeletekre. Ha szükséges, klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. Helyezd a kiterített szeletek közepére a sajtot, majd tekerd fel. Végy elő három tálat vagy tányért. Az egyikbe rakd a lisztet, a másikban verd fel a tojást, dobj hozzá kevés sót, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Óvatosan forgasd meg mindegyikben a töltött, göngyölt csirkét. Győződj meg arról, hogy mindenhova elegendő panír jutott. A végén a felesleget rázd le.
Önts olajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba. Ha forró, tedd bele a göngyölt csirkét. Sütés közben mérsékeld a lángot, különben a panír megég, a hús belseje viszont nyers marad. Körülbelül tíz perc alatt süsd szép aranybarnára a szeleteket. Közben fordítsd meg őket. Ha kész, szedd ki az olajból a tekercseket, papírtörlőn csepegtesd le. Tálalásig tartsd meleg helyen.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu