Sajttal töltött egybesült krumpli – Ennél egyszerűbb recept talán nincs is

Hozzávalók
- 8 db nagyobb krumpli
- 10 dkg edami sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 8 dkg dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- vaj
- bors
- szerecsendió
- só
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 80 perc
Elkészítés:
A krumplikat mosd meg több vízben jó alaposan, és dörzsöld is át mindegyiket egy szivaccsal. Szurkáld meg őket hat-nyolc helyen villával. Önts egy kis olívaolajat a kezedre, és kend meg vele a burgonyákat. Majd rakd őket egy tepsibe vagy tűzálló tálba, az aljára tehetsz egy kis zsiradékot. Szórd meg a burgonyákat sóval jó alaposan, és 220 fokon körülbelül 25 percig süsd. Ezt követően csökkentsd a hőmérsékletet, és 40-50 percig süsd tovább 190 fokon. Akkor az igazi, ha a krumpli héja ropogós, belül pedig finom puha. Ha kész, és egy kicsit hűl, középen vágd keresztbe a sült burgonyát, így szétnyílik, és töltsd bele a tejfölös-sajtos mártást.
A szószhoz készíts elő egy tálat, öntsd bele a tejfölt, nyomd hozzá a fokhagymát, keverd össze a reszelt sajtokkal is. Majd ízlés szerint mehet bele bors, szerecsendió. Dolgozd össze, és egy kanál segítségével tömd meg jól a burgonyát. A még meleg krumplira ráolvad majd a sajt, így a töltelék még krémesebb lesz. Végül szórj rá néhány diódarabot.
Forrás:femina.hu