Sajtos-tejfölös csirkemell recept – Nem bánod meg, ha elkészíted

Sajtos-tejfölös csirkemell recept – Nem bánod meg, ha elkészíted

 

A sajtos-tejfölös csirkemellnél finomabb főfogást nem is kívánhatnál. Ezzel az étellel nagyon kevés dolgod lesz. Illik hozzá a rizs, a saláta és a krumplipüré is. Még ízletesebb lesz, ha a tetejére bacont is teszel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben, kevés olajon süsd a húsok mindkét oldalát két-két percig. Utána rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba vagy tepsibe, szórd meg pirospaprikával. A megmaradt zsiradékot is öntsd rá.

sajtos_tejfolos_csirkemell_recept

A sajtot reszeld le. A húst először öntsd le a szerecsendióval és a tojással elkevert tejföllel, majd szórd meg jól a sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a csirke teljesen puha, a sajtos-tejfölös réteg pedig szép piros.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: femina.hu