Sajtos-tejfölös csirkemell recept – Nem bánod meg, ha elkészíted

A sajtos-tejfölös csirkemellnél finomabb főfogást nem is kívánhatnál. Ezzel az étellel nagyon kevés dolgod lesz. Illik hozzá a rizs, a saláta és a krumplipüré is. Még ízletesebb lesz, ha a tetejére bacont is teszel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg trappista
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Ízlés szerint sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben, kevés olajon süsd a húsok mindkét oldalát két-két percig. Utána rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba vagy tepsibe, szórd meg pirospaprikával. A megmaradt zsiradékot is öntsd rá.
A sajtot reszeld le. A húst először öntsd le a szerecsendióval és a tojással elkevert tejföllel, majd szórd meg jól a sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a csirke teljesen puha, a sajtos-tejfölös réteg pedig szép piros.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu