Sajtos Quesadilla, recept
A Sajtos Quesadilla egyre nagyobb népszerűségnek örvend idehaza is , mely Mexikóból származik és az egyszerűségéből és tápláló képességéből kifolyólag vált nagyon népszerűvé az amerikai kontinensen.
Tortilla lapot egyre több nagy hazai áruházláncnál lehet kapni, sőt mindenhol … a többi hozzávaló, pedig nagyon alap; ha van otthon egy kis ez + az; rögtön elkészíthető
Elkészítési idő (10) perc
A Sajtos Quesadilla hozzávalói 4 főre
- 8 kukorica tortilla lap
- 120 g cheddar sajt
- 2 szál újhagyma
- 80 g kaliforniai paprika, piros
- friss chilipaprika, ízlés szerint
- esetleg ha van friss koriander levél
A Sajtos Quesadilla Elkészítése:
-
Reszeljük le a sajtot egy üvegtálba, adjunk hozzá ízlés szerint felkarikázott hagymát, apróra kockázott paprikát, chilit.
-
Rakjuk a keveréket két tortilla lap közé, úgy hogy a szélén ne legyen túl sok és egyenletesn legyen.
-
Száraz forró serpenyőben süssük ki a tortillalapunk mindkét oldalát kb. 1-1 perc alatt, célunk az, hogy kívül ropogós
legyen, belül pedig olvadjon meg a sajt.
-
Frissen finom, tejföllel, guacamoleval, salsával tálaljuk.
Fogyasszátok egészséggel! 🙂