Sajtos lepény sonkával töltve, recept

Sajtos lepény sonkával töltve, recept

Sajtos lepény sonkával töltve, ha egyszer megkóstolod folyton erre az ízre vágysz majd!

A tésztája puha és nagyon ízles, a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatod. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

A Sajtos lepény sonkával töltve Hozzávalói:

  • 1 bögre kefír
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál cukor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
  • 2 bögre liszt
  • olaj a sütéshez

A Sajtos lepény sonkával töltve Elkészítése:

 

  1. A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze.

  2. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát.

  3. A tésztát oszd 9 – 10 darabra.

  4. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra.

  5. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket.

  6. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.

  7. Tetszés szerint mással is megtöltheted, mi sajttal és kapros túróval is kipróbáltuk és káprázatos lett!

forrás: ketkes