2020. november 08.

Select your Top Menu from wp menus
Sajtos krumpligolyó ropogós bundában – A legjobb köret, amit eddig ettél, recept

Sajtos krumpligolyó ropogós bundában – A legjobb köret, amit eddig ettél, recept

 

Ne ragadj le a krumplipürénél, annál sokkal jobbat mutatunk!

Kis változtatással a néha már unalmasnak tűnő krumplipürét is extrává teheted. Dobd fel sajttal, és panírozd be. Ha nem olajban sütöd ki, a hosszú ideig tartó szellőztetést is megúszhatod.

A Sajtos krumpligolyó ropogós bundában Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • késhegynyi bors
  • csipet szerecsendió

Panírozáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, főzés: 15 perc, sütés: 20 perc

A Sajtos krumpligolyó ropogós bundában Elkészítése:

  1. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikára.
  2. Rakd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ha felforr, dobj hozzá sót, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze krumplinyomóval. Keverd össze borssal, szerecsendióval, az olvasztott vajjal, és reszeld hozzá a sajtot.
  3. Várd meg, amíg hűl a krumpli, majd formázz belőle kisebb golyókat. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd meg a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában. Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd előmelegített sütőbe.
  4. Süsd aranybarnára 15-20 perc alatt. Közben forgasd át, hogy egyenletesen piruljon. Ha a golyók minden oldala aranybarna, szedd ki a sütőből.

Sajtos krumpligolyó ropogós bundában

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Mogyoróvajas szendvics, recept

Uzsonnára sokféle szendvicset lehet enni, akár édeset is. De Ti ettetek már mogyoróvajas verziót, olvasztott csokoládéval megtöltve? Nézzétek meg ezt...

Close