Sajtos krémmel töltött sonka, recept

A Sajtos krémmel töltött sonka Hozzávalói:
- 20 szelet sonka
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só 2 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A Sajtos krémmel töltött sonka elkészítése:
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk.
A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu