2021. január 17.

Select your Top Menu from wp menus
Sajtgolyó Mexicánóóóó – EXPRESSZ, SZILVESZTERI JALAPEÑO POPPERS

Sajtgolyó Mexicánóóóó – EXPRESSZ, SZILVESZTERI JALAPEÑO POPPERS

Story Highlights

  • Bevallom, imádom a jalapeño popperst! Annyira, hogy tudom, hogy sok helyen valami vacak ömlesztett sajtot használnak hozzá, de én akkor is kérek. Egyszerűen nem tudok ellenállni neki!

Persze nyilván ennek az ételnek is vannak fokozatai, és a legfinomabb az egész jalapeño, sajttal töltve, majd kirántva, de ritkán futok bele egész, savanyított paprikába, különben is, jó nekem a felkarikázott változat is. 
Ebben a receptben az a jó, hogy 30 perc alatt egy 20 fős társaságnak ki lehet sütni a vacsoráját, és tényleg mindenki imádja. Sokan cheddar sajtot használnak hozzá, de szerintem ízesebb egy jó ementálival. Persze, ez csak amolyan finger food, nem kell elszállni a költségekkel, ha csak trappista van otthon, akkor bátran használjátok azt. A megadott mennyiség 40 darab diónyi popperre elegendő, és szerintem 4-5 darab egy adag. Aki nagyon éhes, egyen mellé nyugodtan sült krumplit, de szerintem legjobb magában, valami ütős mártogatóval, vagy egy jó kis salátával.

jalapeno-poppers-sajt-golyo
Sokszor sütöm ezt szilveszterkor, mert nagyon jól előkészíthető, nem kell vele sokat babrálni a konyhában. Mindent késes robotgéppel csinálok. 
Először “lereszelem” a sajtot, majd mehet bele a jalapeño paprika, a tojás, és a fűszerek, végül gyorsan kézzel beleforgatom a lisztet. Diónyi gombócokat formázok belőle, és műanyag dobozban tartom felhasználásig.
Amíg melegszik az olaj, az összes gombócot felvert tojásba forgatom, majd panko morzsába hempergetem, és mehet az olajba sülni. Oldalanként 2-2 perc kell neki.
Van, amikor a jalapeno nem bizonyul elég csípősnek, ilyenkor teszek a masszábba egy kis chiliport is. Vega, csípős, jól csúszik rá az ital, szóval tökéletes szilveszterre

Hozzávalók:

  • 40 dkg ementáli
  • 2+1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 30 karika savanyított jalapeño
  • 1 kk őrölt koriander mag
  • 1 kk őrölt római kömény
  • panko morzsa
  • sütéshez étolaj

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Ezt a gyümölcsöt edd ma lelassult emésztés és macskajaj ellen!

Létezik egy gyümölcs, amely a fogyásban, valamint a másnaposság megelőzésében is a segítségedre lehet. Ez pedig nem más, mint a...

Close