Sajtgolyó Mexicánóóóó – EXPRESSZ, SZILVESZTERI JALAPEÑO POPPERS

Sajtgolyó Mexicánóóóó – EXPRESSZ, SZILVESZTERI JALAPEÑO POPPERS

Persze nyilván ennek az ételnek is vannak fokozatai, és a legfinomabb az egész jalapeño, sajttal töltve, majd kirántva, de ritkán futok bele egész, savanyított paprikába, különben is, jó nekem a felkarikázott változat is. 
Ebben a receptben az a jó, hogy 30 perc alatt egy 20 fős társaságnak ki lehet sütni a vacsoráját, és tényleg mindenki imádja. Sokan cheddar sajtot használnak hozzá, de szerintem ízesebb egy jó ementálival. Persze, ez csak amolyan finger food, nem kell elszállni a költségekkel, ha csak trappista van otthon, akkor bátran használjátok azt. A megadott mennyiség 40 darab diónyi popperre elegendő, és szerintem 4-5 darab egy adag. Aki nagyon éhes, egyen mellé nyugodtan sült krumplit, de szerintem legjobb magában, valami ütős mártogatóval, vagy egy jó kis salátával.

jalapeno-poppers-sajt-golyo
Sokszor sütöm ezt szilveszterkor, mert nagyon jól előkészíthető, nem kell vele sokat babrálni a konyhában. Mindent késes robotgéppel csinálok. 
Először “lereszelem” a sajtot, majd mehet bele a jalapeño paprika, a tojás, és a fűszerek, végül gyorsan kézzel beleforgatom a lisztet. Diónyi gombócokat formázok belőle, és műanyag dobozban tartom felhasználásig.
Amíg melegszik az olaj, az összes gombócot felvert tojásba forgatom, majd panko morzsába hempergetem, és mehet az olajba sülni. Oldalanként 2-2 perc kell neki.
Van, amikor a jalapeno nem bizonyul elég csípősnek, ilyenkor teszek a masszábba egy kis chiliport is. Vega, csípős, jól csúszik rá az ital, szóval tökéletes szilveszterre

Hozzávalók:

  • 40 dkg ementáli
  • 2+1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 30 karika savanyított jalapeño
  • 1 kk őrölt koriander mag
  • 1 kk őrölt római kömény
  • panko morzsa
  • sütéshez étolaj

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu