Rozépezsgős szorbet

Rozépezsgős szorbet

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 4 dl rozé pezsgő
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj (kockára vágva)

champagner_sorbet_ROSE-PEZSGO

Elkészítés:

A cukrot és a pezsgőt összekeverjük, 80°C-ra melegítjük. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és folyamatos keverés mellett vízfürdőben készítjük. Akkor készül el, ha a krém a fakanál tetejét bevonja (ha a kanálra tapadó krémre ráfújunk, rózsaszirom-forma keletkezik). Nem szabad felforrnia. Hozzáadjuk a hideg vajdarabokat, mintegy 8 percig mixeljük, majd fagylaltgépben megfagyasztjuk. Tálaláskor ugyanolyan pezsgőt öntünk a szorbet köré, amilyennel készítettük.

 

Forrás: gaultmillau.hu