Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek

Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek

 

A zöldségeket (gomba, piros paprika, koktélparadicsom, cukkini, hagyma) megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.

pulykasteak-roston-pulyka-sajt-martas

Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoranna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olívaolajon.

 

Forrás: www.derchef.hu