Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
A zöldségeket (gomba, piros paprika, koktélparadicsom, cukkini, hagyma) megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.
A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.
Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoranna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olívaolajon.
Forrás: www.derchef.hu