Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével, recept

a Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével Hozzávalói:(4 személyre)
- 4 pecsenyekacsa-mell (egyenként 20 dekásak voltak)
- 4 füge
- 6 dl vörösbor (én száraz Simon kékportugált (kékoportót) használtam)
- 2 ek barnacukor
- 2 ág rozmaring
Az egyik füge belsejét kiskanállal kikapartam, a maradék hármat 6-6 gerezdre vágtam.
A vörösbort nagy lángon 2 dl-nyire pár perc alatt beforraltam
A szárazra törölt, szobahőmérsékletű mellek bőrét éles késsel beirdaltam, és a forró serpenyőben erős-közepes lángon a bőrös felén 4, a másik felén 3 percig sütöttem.
Ezután a 165 fokra melegített sütőben egy hőálló tálban 10 percig sütöttem, a kisült zsírjával leöntve, az egyik ág rozmaring apróra vágott leveleivel megszórva.
Közben a serpenyőbe szórtam a barnacukrot, amint karamellizálódni kezdett,rádobtam a fögéket, átforgattam, majd felöntöttem a vörösbor-redukcióval, hozzáadtam még a negyedik füge húsát, mellédobtam a rozmaringágat, és addig sütöttem óvatosan kevergetve, míg a fügehús a borral elsimult.
Nekem nem hiányzott hozzá más köret, de egy jó kis hercegnőburgonyára nálunk mindig van kereslet.
Forrás: piszke