Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével, recept

Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével, recept

 

a Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével Hozzávalói:(4 személyre)

  • 4 pecsenyekacsa-mell (egyenként 20 dekásak voltak)
  • 4 füge
  • 6 dl vörösbor (én száraz Simon kékportugált (kékoportót) használtam)
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ág rozmaring

Az egyik füge belsejét kiskanállal kikapartam, a maradék hármat 6-6 gerezdre vágtam.
A vörösbort nagy lángon 2 dl-nyire pár perc alatt beforraltam

a Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével
A szárazra törölt, szobahőmérsékletű mellek bőrét éles késsel beirdaltam, és a forró serpenyőben erős-közepes lángon a bőrös felén 4, a másik felén 3 percig sütöttem.
Ezután a 165 fokra melegített sütőben egy hőálló tálban 10 percig sütöttem, a kisült zsírjával leöntve, az egyik ág rozmaring apróra vágott leveleivel megszórva.

Közben a serpenyőbe szórtam a barnacukrot, amint karamellizálódni kezdett,rádobtam a fögéket, átforgattam, majd felöntöttem a vörösbor-redukcióval, hozzáadtam még a negyedik füge húsát, mellédobtam a rozmaringágat, és addig sütöttem óvatosan kevergetve, míg a fügehús a borral elsimult.

Nekem nem hiányzott hozzá más köret, de egy jó kis hercegnőburgonyára nálunk mindig van kereslet.

a Rosé kacsamell vörösboros-rozmaringos fügével Hozzávalói:(4 személyre) 4 pecsenyekacsa-mell (egyenként 20 dekásak voltak) 4 füge 6 dl vörösbor (én száraz Simon kékportugált (kékoportót) használtam) 2 ek barnacukor 2 ág rozmaring

Forrás: piszke