Roppanós Tócsni vagy Lapcsánka egyszerűen, gyorsan – recept

A recept nagyon gyors és egyszerűen elkészíthető – 20 perc sincs, mivel konyhai robotgépet használtam és egyszerre több műveletet végeztem.
A Roppanós Tócsni vagy Lapcsánka egyszerűen, gyorsan hozzávalói 20-25 db-hoz
- 1,5 kg krumpli
- 15-20 dkg liszt
- 3 tojás
- 6-7 cikk fokhagyma
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
A Roppanós Tócsni vagy Lapcsánka egyszerűen, gyorsan elkészítése:
-
végy elő egy nagyobb serpenyőt és önts bele úgy egy újjnyi étolajat – tedd félre
-
hámozd meg a burgonyákat, felezd, negyedelt, majd mehet a konyhai robotgépbe. Közekes lyukú tárcsát használj
-
Ha lereszelted a burgonyát, mérd ki a lisztet és önts hozzá a reszelt krumplihoz
-
Mehet hozzá – ráütve a 3 egész tojás
-
sózd, borsozd ízlés szerint és szemre. Én kb 3 kis „lapát” fűszeres lapátka sót tettem hozzá
-
Kézzel alaposan keverd össze
-
Félre is teheted, hogy egy picike levet eresszen a sótól a burgonya és még pépepsebb legyen
-
gyújts az olaj alá
-
Nagyon forró olajban kezd el sütni, evőkanállal adagold a lapcsánka vagy tócsni alapot
Jó étvágyat kívánok!

Nem volt otthon semmink. Épp a ház festésében voltunk nyakig és nem is tudtunk semmit sem főzni a 7végén 🙂 Volt egy kis krumpli a kamrában; ekkor született meg a nagyszerű gondolt, hogy lapcsánkát vagy tócsnit kellene sütni …