ROPOGÓS Tésztával burkolt, vadas VADDISZNÓRAGU

HOZZÁVALÓK
- Primadonna extra szűz olívaolaj 2 ek.
- Pilos vaj 3 dkg
- Deluxe vaddisznógulyáshús 1 kg
- Vöröshagyma, vékonyra szeletelve 1 fej
- Fokhagyma, meghámozva 2 gerezd
- Sárgarépa, közepes, 4 cm-es darabokra szeletelve 3 db
- Petrezselyemgyökér, 4 cm-es darabokra szeletelve 2 db
- Alaplé vagy víz 1,2 liter
- Citrom 1 db
- Mikado babérlevél 2 db
- Borókabogyó 6 szem
- Pilos tejföl 2 dl
- Mikado mustár 5 dkg
- Citromlé 2 ek.
- Diamant nádcukor 1 ek.
- Pilos vaj (kikenéshez) 3 dkg
- Belbake leveles tészta, friss 1 csomag
- Tojás 1 db
- Castello étkezési só ízlés szerint
- Kania bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A húst alaposan megszárítjuk konyhai papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy öntöttvas lábast, amit a sütőbe is lehet tenni, szárazon felforrósítunk, beletesszük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a húskockákat, amiket minden oldalukon néhány percig körbepirítunk. Hozzáadjuk a hagymát, a meghámozottfokhagymagerezdeket, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Felöntjük 1,2 liter vízzel (esetleg szárnyas- vagy zöldségalaplével, ha van), hozzáadjuk a felszeletelt citromot, babérlevelet és a borókabogyót, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és a sütőben addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha, omlós lesz, kb. 2 óráig. Kivesszük a húsdarabokat, a babérlevelet és a citromot eltávolítjuk, a húst letakarva félretesszük.
A zöldségek egyharmadát robotgépbe tesszük, és annyi lével öntjük fel, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, végül citromlével és kevés cukorral ízesítjük. Hozzákeverjük a húst. Egy hőálló tálat (vagy több kicsit) kissé kivajazunk, majd beletesszük a kész ragut, mártásával együtt. Ráillesztjük a formájára vágott leveles tésztát, a szélét alaposan lenyomkodjuk, a tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd 200 °C-os sütőben, kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: lidlkonyha.hu