Ropogós, szálka MENTES – sült KESZEG (light verzió)

Ropogós, szálka MENTES – sült KESZEG (light verzió)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-1,5 kg friss pucolt keszeg
  • liszt, vagy ha könnyebbet szeretnél, pl: mandula liszt
  • édes nemes piros paprika
  • sütéshez étolaj

paprikas-liszt-keszeg-sult

Elkészítés:

a halakat, sűrűm beirdaljuk, hogy a szálkák át legyenek vágva; ( erősen kell majd megsütni, hogy a szálkák egy része is ehető legyen akár). Lisztet a paprikával és a sóval össze keverem; – erősebben sózd. Forgasd meg benne a keszegeket, a halak belső részét is. Forró olajban, de kis lángon sütöm, amíg több mint arany barna nem lesz.

paprikas-liszt-keszeg-sult1

a Pikantéria csapata – by Tommy