2021. január 11.

Select your Top Menu from wp menus
Ropogós narancsos moszkauer – A cukrászdában sem kapsz finomabbat, recept

Ropogós narancsos moszkauer – A cukrászdában sem kapsz finomabbat, recept

 

A népszerű tallérokat egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád.

Jó, ha mindig van a sütisdobozban édesség, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket megkínáld vele. A moszkauer hosszú ideig eláll, tele van téli aromákkal, a csokis réteg pedig egyszerűen mesés. Egy csésze gőzölgő teával a legfinomabb.

A Ropogós narancsos moszkauer Hozzávalói 24 darabhoz:

  • 10 dkg dió
  • 5 evőkanál tejszín
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • Tetejére
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

A Ropogós narancsos moszkauer Elkészítése:

  1. A diót törd durvára. A vajat, a tejszínt és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel, közben folyamatosan kevergesd. Húzd le a tűzről, és add hozzá a diót. Keverd hozzá az apró kockákra vágott narancshéjat. Szitáld bele a lisztet, és dolgozd össze.
  2. Egy teáskanál segítségével rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyj bőven helyet a sütik között. Melegítsd elő a sütőt, és 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.
  3. A csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. Mártsd bele a kihűlt moszkauer alját, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Amikor a csoki megdermed, már eheted is! Ezt a mennyiséget két részletben tudod kisütni.

Ropogós narancsos moszkauer

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajtos krumpligolyó ropogós bundában
Sajtos krumpligolyó ropogós bundában – A legjobb köret, amit eddig ettél, recept

  Ne ragadj le a krumplipürénél, annál sokkal jobbat mutatunk! Kis változtatással a néha már unalmasnak tűnő krumplipürét is extrává...

Close