2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Ropogós, fűszeres csirke, ez a panír csodás és nem kell hozzá tojás sem!, recept

Ropogós, fűszeres csirke, ez a panír csodás és nem kell hozzá tojás sem!, recept

 

A húsok nem szívják magukba a zsiradékot, puhák, a külsejük pedig ropogós. Ezt szeretni fogod, mert sokkal fincsibb a hagyományos rántott húsnál.

A Ropogós, fűszeres csirke Hozzávalói:

  • 6 csirkecomb
  • 1 csirkemell
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1 teáskanálnyi rozmaring
  • só, bors
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál kukoricapehely
  • olaj

A Ropogós, fűszeres csirke Elkészítése:

A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor kivettük a tejből, átkenjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel a húsokat. Ezt követően a zsemlemorzsát és az apróra tört kukoricapelyhet egy tálba tesszük és beleforgatjuk a combokat és a mellet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha száraznak tűnik, egy kevés olajat csöpögtetünk rá és 180 fokon sütjük 30-35 perce át. Időközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.

Ropogós, fűszeres csirke

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Szalonnás csirkés rakott tészta, rengeteg sajttal
Szalonnás csirkés rakott tészta, rengeteg sajttal!, recept

  Villámgyorsan elkészül és nagyon laktató, tökéletes vacsora! A Szalonnás csirkés rakott tészta, rengeteg sajttal Hozzávalói: 1 csomag tészta (spagetti,...

Close