2021. január 16.

Select your Top Menu from wp menus
Ropogós bundás karfiol liszt nélkül, recept

Ropogós bundás karfiol liszt nélkül, recept

 

Fantasztikus fogás 300 kalória alatt
A sajtos bundában sült karfiol az egyik legjobb hús nélküli fogás. Fogyókúrázók is megehetik.

A bundás karfiol ízletes egytálétel vagy remek köret is lehet. Ha zavar a zöldség különleges illata, felhasználás előtt forrázd le sós vízzel. A bundázáshoz a legjobb, ha parmezánt használsz, de más sajttal is kipróbálhatod. Ez a recept vegetáriánusok, diétázók körében különösen népszerű.

A Ropogós bundás karfiol liszt nélkül Hozzávalói 4 személyre:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

A Ropogós bundás karfiol liszt nélkül Elkészítése:

  1. A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és enyhén sós vízben főzd roppanósra a forrástól számítva hat-nyolc perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét, mert akkor nem tudod bundázni. Szűrd le, és csepegtesd le. A vajat, a tojássárgáját és a tejfölt keverd habosra, majd ízesítsd sóval, borssal, mustárral.
  2. A fehérjét verd kemény habbá, és fokozatosan rakd a masszához.
  3. Forgasd meg a karfioldarabokat a tojásos-tejfölös keverékben, majd pedig a reszelt sajtban. Rendezd egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje elkezd pirulni. Tejföllel kínálva igazán ütős.

Ropogós bundás karfiol liszt nélkül

forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Édes házi paprikakrém
Édes házi paprikakrém, recept

  Ettől minden étel sokkal finomabb lesz A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá....

Close