Azonnal kész Sajtos – mustáros krumplipüré, recept

Nagyon finom és krémes
Ha igazán különleges köretre vágysz, válaszd a sajtos, mustáros krumplipürét.
Tedd izgalmasabbá a népszerű krumplipürét. Keverj hozzá tejszínt is, hogy még krémesebb állagot kapj. Ha belelendülsz a kísérletezgetésbe, hagymával és baconnel is kipróbálhatod. A különleges ízvilágú sajtos, mustáros krumplipüré sikeréhez kétség sem férhet.
Az Azonnal kész Sajtos – mustáros krumplipüré Hozzávalói 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg trappista sajt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés: 15 perc, főzés: 20 perc, sütés 10 perc
Az Azonnal kész Sajtos – mustáros krumplipüré Elkészítése:
- A krumplit pucold meg, és vágd három-négy részre. Tedd fel kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi.
- Ha felforr, dobj hozzá sót. Fedő alatt főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt. Ha kész, szűrd le, és még melegen törd meg krumplinyomóval.
- Add hozzá a vajat, a mustárt, a tejet, a tejszínt, ízlés szerint a borsot, a sót és a szerecsendiót. Botmixerrel krémesítsd. Tedd a krumplipürét egy tűzálló edénybe, majd szórd rá a reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül tíz percig. Ha a teteje elkezd pirulni, vedd ki a sütőből. Tálalásig tartsd melegen.
forrás: femina