Ropog a bacon, szaftos a csirke, olvadozik a sajt, mit akartok még?!

Ropog a bacon, szaftos a csirke, olvadozik a sajt, mit akartok még?!

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 db fél csirkemell
  • 1 nagyobb baguette, ciabatta vagy más jóvágású szendvicskenyér
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4-6 szelet bacon
  • 1 marék salátakeverék, baby spenót vagy rukkola
  • 2 nagyobb szem krumpli
  • Olaj krumplisütéshez

A csirkepáchoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1/2 lime leve
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • Só, bors

csirkemell,szendvics-sajt

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb dolgotok nem is lehetne: egy keverőtálban összedobjuk a pácot és beleforgatjuk a csirkemellet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és közepesen forró sütőben (160 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Egy serpenyőben ropogósra sütjük a bacont.

A krumplit vékony csíkokra reszeljük (elég előtte megmosni, nem kell megpucolni!), leitatjuk róla a felesleges nedvességet egy papírtörlővel és forró olajban ropogósra sütjük.

csirkemell,szendvics-sajt1

A félbevágott szendvicskenyérbe belepakoljuk a szeletekre vágott sült csirkét, rádobáljuk a kisült bacont és végül betakargatjuk a cheddar sajttal. Így ahogy van bedobjuk újra a sütőbe pár percre, csak amíg megolvad a sajt és jól átforrósodik a kenyér. Egy marék saláta megy még bele, na meg persze mellé a ropogós szalmakrumpli és már lehet is enni!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu