Ropog a bacon, szaftos a csirke, olvadozik a sajt, mit akartok még?!
Hozzávalók 2 személynek:
- 1 db fél csirkemell
- 1 nagyobb baguette, ciabatta vagy más jóvágású szendvicskenyér
- 4 szelet cheddar sajt
- 4-6 szelet bacon
- 1 marék salátakeverék, baby spenót vagy rukkola
- 2 nagyobb szem krumpli
- Olaj krumplisütéshez
A csirkepáchoz:
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál ketchup
- 1/2 lime leve
- 1 evőkanál szójaszósz
- Só, bors
Elkészítés:
Ennél egyszerűbb dolgotok nem is lehetne: egy keverőtálban összedobjuk a pácot és beleforgatjuk a csirkemellet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és közepesen forró sütőben (160 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Egy serpenyőben ropogósra sütjük a bacont.
A krumplit vékony csíkokra reszeljük (elég előtte megmosni, nem kell megpucolni!), leitatjuk róla a felesleges nedvességet egy papírtörlővel és forró olajban ropogósra sütjük.
A félbevágott szendvicskenyérbe belepakoljuk a szeletekre vágott sült csirkét, rádobáljuk a kisült bacont és végül betakargatjuk a cheddar sajttal. Így ahogy van bedobjuk újra a sütőbe pár percre, csak amíg megolvad a sajt és jól átforrósodik a kenyér. Egy marék saláta megy még bele, na meg persze mellé a ropogós szalmakrumpli és már lehet is enni!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu