RókaGomba ragu zöldborsóval ,recept

Pikáns, különleges ebéd mindössze fél óra alatt
Már többször említettem, hogy szeretem a gombákat. Úgy általában mindegyiket, rengeteg receptem van velük (itt).
Abszolút kedvencem a vargánya, de a rókagombát is nagyon szeretem, ha találok a piacon, mindig lecsapok rá. Így volt ez a múlt héten is, és mivel nyáron nem igazán kívánom a húst (maximumgrillezve), pikáns zöldségraguban találta meg a helyét.
A RókaGombaragu zöldborsóval Hozzávalói 4 főre:
- 30 dkg rókagomba
- 30 dkg zöldborsó
- Só, bors
- 4 dl tejszín
- 2 ek mustár
- 2 dl alaplé
- 1 tk étk. keményítő
- 2 ek olaj
- Köretnek párolt rizs
A rókagombák szárát lekapirgáljuk, az alját levágjuk, mérettől függően 2-3-ba vágjuk. A felhevített olajra dobjuk, enyhén körbepirítjuk. Megsózzuk, rátekerünk (én sok) borsot. Mehet hozzá a borsó, majd felöntjük a folyadékokkal és belekeverjük a mustárt. Nagy lángon felforraljuk, majd 5 percig főzzük. Ha a ragu túl híg maradt volna, 1-2 tk étkezési keményítőt 3 ek hideg vízben feloldunk, fokozatosan az ételhez keverve besűrítjük. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel körítve tálaljuk.
Forrás: atetovaltlanykonyhaja