Rizses málnás piskótatekercs, recept

Nem mintha maradna tejberizs bármikor is, de ha mégis. Pont arra várna, hogy mascarponéval keverve málnákkal pöttyözve, egy piskótába tekeredjen. Én nem vártam arra, hogy maradjon, kimondottan ezért a kis kalandért készítettem tejberizst (persze ha már, akkor mindjárt úgy, hogy a fiúknak is maradjon).
Van a Daubnernak a rizses málnatortája, ami speciel a tesóm és az ő középső gyermekének a kedvence. Arról jutott eszembe, de nem akartam tejszínt verni, arra nem volt idő, bezzeg a mascarponével elkeverni pillanatok műve volt csak.
Már megint azt írnám legszívesebben, hogy csak arányokat adok pontos menyiségek helyett, de értem én, hogy az van, akin nem segít, viszont a cukor mennyiségével mégis azt kérem bánjatok szabadon, ízléseteknek megfelelően. Ezek a cukormennyiségek, amiket írok, nem kimondottan teszik édessé úgyhogy cukorkedvelők duplázhatnak rajta, vagy kóstolgassanak, és döntsék el mennyi szükséges, hogy jó legyen .
A Rizses málnás piskótatekercs elkészítése
Piskótához:
- 2 tojás
- 2 ek rétesliszt
- 2 ek cukor
- 200g kész tejberizs (natúr cukor nélkül)
- 200g mascarpone
- ¼ rúd vanília belseje
- kevés citrom, és lime reszelt héja
- 2 ek cukor
- 200g málna
A Rizses málnás piskótatekercs elkészítése:
- A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját, és fehérjét. A fehérjéből habot verünk, ha kemény, hozzáadjuk a cukrot, majd egy percnyi habverés után a tojások sárgáját. Legvégül a lisztet, amit óvatosan hozzáforgatunk a habhoz.
- 35×35-ös négyzet alakúra kenjük szét a habot egy szilikon lapon, és süssük 5-6 percig 190C-on.
- A meleg tejberizshez keverjük a cukrot, és a vanília kikapart magjait, a reszelt héjakat. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént a mascarponét is keverjük hozzá.
- A piskótába kenjük el egyenletesen a rizses krémet, szórjuk meg a málnával, és tekerjük föl.
Hhűtsük be felvágás előtt.
forrás: kajapiazongora