Ricottás amerikai palacsinta, recept

Maci konyháján találtam rá és szerelem lett első látásra, ill. ízlelésre. Annak idején gyermeknap alkalmából készítettem először és azóta ebből is hagyomány lett. A mennyiségeket az eredeti recept szerint közlöm, de elárulom, hogy én bizony gyakran dupla adagot készítek. Az én „kicsikéim” már nem ovisok, hanem nagy(obbacska) kamaszok és az sem baj, ha a kiadós reggeli után desszertnek, vagy uzsonnára marad belőle.
A Ricottás amerikai palacsinta hozzávalói és a recept:
- 25 dkg ricottát kikeverünk
- 4 tojás sárgájával,
- 2 cs vaníliás cukorral (valódival az igazi),
- 1 csipet sóval,
- reszelt citromhéjjal,
- 1,5 dl tejjel. Ezután beleszitálunk
- 15 dkg lisztet, amit előzőleg
- 1tk sütőporral összekevertünk. Vágül óvatosan hozzáadjuk a
- 4 tojás habbá vert fehérjét.
Egy teflon serpenyőben vajat olvasztok. Egy nagyobb fajta evőkanállal adagokat teszek a serpenyőbe, szépen ellapítom őket és világosra sütöm, aztán fordítás. És azon nyomban tálalás, sőt leginkább sütés közben, mert mint sok minden, ez is annál jobb, minél frissebb. És legalább gyermeknapon miért is ne.
Tálalható simán porcukorral, málnaszörppel, lelkvárral és persze ahogyan odaát valójában eszik, juharsziruppal. Ezt először megkóstolnám valahol, mielőtt aranyárban veszek belőle egy nagyobb adagot…
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: eszterlancfoz