Ricottás zöldséges pite – recept

Ricottás zöldséges pite – recept

 

A Ricottás zöldséges pite Hozzávalói:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • 25 dkg brokkoli
  • 4-5 apró sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb cukkini
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg mascarpone
  • 3-4 ek frissen reszelt parmezán
  • 1 citrom frissen reszelt héja
  • 2 ek finomra vágott metélőhagyma
  • 2 ek fimomra vágott petrezselyem
  • ½ tk só
  • ½ tk frissen őrölt bors

A Ricottás zöldséges pite Elkészítése:

Ricottás zöldséges pite

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és 2 db hosszú téglalapot vágunk belőle. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással.180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. Sós, forrásban levő vízbe dobjuk az előkészített brokkolit, sárgarépát és zöldborsót és 2 percig főzzük, amíg élénk színűek lesznek, majd azonnal leszűrjük.

A ricottát és a mascarponét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A krémet kettéosztjuk és a kihűlt, elősütött tésztára kenjük. Teszünk rá néhány vékonyra szeletelt cukkinit, elrendezzük rajta az előfőzött zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu