Ricottás jégkrém barackkal, recept

Ricottás jégkrém barackkal, recept

 

A Ricottás jégkrém barackkal Hozzávalói (8-10 adaghoz):

  • 1/2 kg ricotta
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg áfonya
  • 5 kisebb nektarin vagy barack
  • 2 ek méz
  • 1 ek narancslikőr
  • 8-10 db 1 dl-es papír pohár
  • 8-10 fapálcika

Ricottás jégkrém barackkal

Egy serpenyőt hevíteni kezdünk a mézzel és a narancslikőrrel, majd megforgatjuk és összerotyogtatjuk benne a felnegyedelt barackokat és az áfonyát addig, amíg levet nem kezdenek ereszteni, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát, mascarponét alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös ragut és kitálaljuk kis poharakba, aminek a közepébe egy pálcikát vagy kanalat tesszük. Végül alaposan, mélyhűtőben lefagyasztjuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu