Ricottás jégkrém barackkal, recept
A Ricottás jégkrém barackkal Hozzávalói (8-10 adaghoz):
- 1/2 kg ricotta
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg áfonya
- 5 kisebb nektarin vagy barack
- 2 ek méz
- 1 ek narancslikőr
- 8-10 db 1 dl-es papír pohár
- 8-10 fapálcika
Egy serpenyőt hevíteni kezdünk a mézzel és a narancslikőrrel, majd megforgatjuk és összerotyogtatjuk benne a felnegyedelt barackokat és az áfonyát addig, amíg levet nem kezdenek ereszteni, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A ricottát, mascarponét alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a gyümölcsös ragut és kitálaljuk kis poharakba, aminek a közepébe egy pálcikát vagy kanalat tesszük. Végül alaposan, mélyhűtőben lefagyasztjuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu