Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes, recept

Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes, recept

 

Különlegesség egy családtag konyhájából

A most következő finomság receptje és fotója nem a sajátom, még tavaly készítette a tesóm felesége, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom veletek.

 

 

A Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes Hozzávalói

  • 6 réteslap
  • 5-10 dkg vaj a kenéshez
  • 30 dkg ribizli
  • 8 marék zabpehely
  • 1 ek fahéj
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg marcipán
  • 1 tojás
  • A szóráshoz porcukor

 

A réteslapból hármat-hármat egy konyharuhán egymásra rakunk, az alsó kettőt megkenjük olvasztott vajjal.

Elosztjuk rajtuk a ribizlit, zabpelyhet, megszórjuk a fahéjas cukorral, rácsipkedjük a marcipánt.

Feltekerjük a konyharuha segítségével, áttesszük egy tepsire, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal.

180 fokos sütőben barna ropogósra sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint a tetejüket megszórhatjuk szitált porcukorral.

Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: atetovaltlanykonyhaja