Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes, recept
Különlegesség egy családtag konyhájából
A most következő finomság receptje és fotója nem a sajátom, még tavaly készítette a tesóm felesége, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom veletek.
A Ribizlis marcipános zabpelyhes rétes Hozzávalói
- 6 réteslap
- 5-10 dkg vaj a kenéshez
- 30 dkg ribizli
- 8 marék zabpehely
- 1 ek fahéj
- 8 ek cukor
- 20 dkg marcipán
- 1 tojás
- A szóráshoz porcukor
A réteslapból hármat-hármat egy konyharuhán egymásra rakunk, az alsó kettőt megkenjük olvasztott vajjal.
Elosztjuk rajtuk a ribizlit, zabpelyhet, megszórjuk a fahéjas cukorral, rácsipkedjük a marcipánt.
Feltekerjük a konyharuha segítségével, áttesszük egy tepsire, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal.
180 fokos sütőben barna ropogósra sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint a tetejüket megszórhatjuk szitált porcukorral.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: atetovaltlanykonyhaja