HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 15 dkg bélszín
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 evőkanál disznózsír
- 4 el liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-6 dl víz
- ½ kg paraj
- 1 dl tejszín
- 15-30 perc
15 dkg bélszínt összedarálunk egy fej vöröshagymával, sóval, borssal. Olajos kis rudakat formázunk és zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban fedő alatt kisütjük. Egy másik edényben négy evőkanál disznózsírt olvasztunk, négy evőkanál lisztet szórunk hozzá és zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel. Belerakunk fél kg parajt, sózzuk és fedő alatt 5-6 percig főzzük. A végén egy dl tejszínt öntünk hozzá és leturmixoljuk. Az elkészült parajfőzeléket két darab bélszínrolóval tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu