Réteslapban sült gombás kolbász , recept

Réteslapban sült gombás kolbász , recept

A Réteslapban sült gombás kolbász Hozzávalói 4 személyre:

  • 4 réteslap,
  • 2 szál, kb. 20 cm.-es nyers kolbász,
  • 60 dkg gomba,
  • 1 hagyma,
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 12 dkg vaj,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • só, bors,
  • szezámmag.

A Réteslapban sült gombás kolbász Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj felében, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsózzuk és zsírjára sütjük. Ha kihűlt hozzáadunk egy felvert tojást, a zsemlemorzsát és összekavarjuk. A megmaradt vajat megolvasztjuk és lekenjük a réteslapokat, 2-2 lapot egymásra helyezünk.

A gombás masszát két részre osztjuk és a réteslapok közepére kenjük, olyan szélességben, amilyen hosszúak a kolbászok. A kolbászokat ráhelyezzük a gombás részek egyik szélére, a szélső, üresen maradt réteslaprészeket ráhajtjuk a gombás részre, majd a kolbásztól kezdve felcsavarjuk. Az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a megmaradt tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Szeletekre vágva, párolt, vajban megforgatott, vegyes zöldségkörettel tálaljuk.

Réteslapban sült gombás kolbász

Forrás: aledakonyhaja