Réteslapban sült gombás kolbász , recept

A Réteslapban sült gombás kolbász Hozzávalói 4 személyre:
- 4 réteslap,
- 2 szál, kb. 20 cm.-es nyers kolbász,
- 60 dkg gomba,
- 1 hagyma,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 12 dkg vaj,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só, bors,
- szezámmag.
A Réteslapban sült gombás kolbász Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj felében, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsózzuk és zsírjára sütjük. Ha kihűlt hozzáadunk egy felvert tojást, a zsemlemorzsát és összekavarjuk. A megmaradt vajat megolvasztjuk és lekenjük a réteslapokat, 2-2 lapot egymásra helyezünk.
A gombás masszát két részre osztjuk és a réteslapok közepére kenjük, olyan szélességben, amilyen hosszúak a kolbászok. A kolbászokat ráhelyezzük a gombás részek egyik szélére, a szélső, üresen maradt réteslaprészeket ráhajtjuk a gombás részre, majd a kolbásztól kezdve felcsavarjuk. Az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a megmaradt tojással és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. Szeletekre vágva, párolt, vajban megforgatott, vegyes zöldségkörettel tálaljuk.
Forrás: aledakonyhaja