„részeges” Fokhagyma krémleves, recept

„részeges” Fokhagyma krémleves, recept

A Fokhagyma krémleves Hozzávalói:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 fej
  • ½ ek. liszt
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ciabatta
  • 1 marék reszelt trapista sajt
  • só, bors

A „részeges” Fokhagyma krémleves elkészítése:

  1. Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
  2. Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk.
  3. Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük.
  4. Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma.
  5. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.

"részeges" Fokhagyma krémleves

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.

Forrás: Streetkitchen