„részeges” Fokhagyma krémleves, recept

A Fokhagyma krémleves Hozzávalói:
- 1 vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 2 fej
- ½ ek. liszt
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 1 ek. vaj
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 1 ciabatta
- 1 marék reszelt trapista sajt
- só, bors
A „részeges” Fokhagyma krémleves elkészítése:
- Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
- Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk.
- Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük.
- Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma.
- Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.
Forrás: Streetkitchen