Répatorta recept
Csináld meg te is egyszerűen a saját répatortádat és kerüld el ezzel a receptel a felesleges kalóriákat és eltúlzott olcsó alapanyagokat …
A Répatorta recept Hozzávalói, egy 24 cm átmérőjű formához:
- 450g liszt vagy tönköly liszt vegyesen keverve BL-55-ös liszttel
- 4 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g nádcukor, ha van s
- 75 g darabolt dióbél
- 250g reszelt répa
- 3 tojás
- 150 ml étolaj
- 2 tk fahéj
- 2 cs vaníliás cukor
- reszelt lime héj
A mascarpone krémhez
- 500g mascarpone
- 4 tk vaníliakivonat, elhagyható ha nincs
- 150 g porcukor a krémhez
- 3 ek porcukor a szóráshoz
A Répatorta recept elkészítése:
-
A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport azaz a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, lime héjat robotgéppel összekeverjük, majd egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a nedves keverékeket. A masszához hozzáadjuk az apróra vágott diót és az előre megtisztított, megpucolt reszelt répát; – keverd össze alaposan. Nagyobb lyukú reszelőt használj
-
Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntsd a tésztát, majd 180C fokon,kb 50 percet süsd. Végezz tűpróbát, ha a tű nedves marad a tésztába szúrás után, akkor meg folytad a sütést
-
A kihült tésztát vágd ketté egy nagy késsel.
-
készítsd el a krémet: A mascaropnet a vanília kivonattal és a porcukorral alaposan keverd ki
-
Kend a krémet a tortalapok közé
-
Szórd le a tetejét szitált porcukorral és díszítheted répából kivágott réap formákkal és répa vagy petrzselyem levéllel, lásd utolsó kép. Pihentesd egyx éjszakát a hűtőben lezárt műamyag dobozban