Répatorta recept

Répatorta recept

Csináld meg te is egyszerűen a saját répatortádat és kerüld el ezzel a receptel  a felesleges kalóriákat és eltúlzott olcsó alapanyagokat …

Répatorta recept
cékla színű répát is sikerült vennem 🙂

A Répatorta recept Hozzávalói, egy 24 cm átmérőjű formához:

  • 450g liszt vagy tönköly liszt vegyesen keverve BL-55-ös liszttel
  • 4 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g nádcukor, ha van s
  • 75 g darabolt dióbél
  • 250g reszelt répa
  • 3 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 2 tk fahéj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • reszelt lime héj

Répatorta recept

A mascarpone krémhez

  • 500g mascarpone
  • 4 tk vaníliakivonat, elhagyható ha nincs
  • 150 g porcukor a krémhez
  • 3 ek porcukor a szóráshoz

Répatorta recept

A Répatorta recept elkészítése:

  1. A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport azaz a száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, lime héjat robotgéppel összekeverjük, majd egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a nedves keverékeket. A masszához hozzáadjuk az apróra vágott diót és az előre megtisztított, megpucolt reszelt répát; – keverd össze alaposan. Nagyobb lyukú reszelőt használj

  2. Kivajazott és kilisztezett tortaformába öntsd a tésztát, majd 180C fokon,kb 50 percet süsd. Végezz tűpróbát, ha a tű nedves marad a tésztába szúrás után, akkor meg folytad a sütést

  3. A kihült tésztát vágd ketté egy nagy késsel.

  4. készítsd el a krémet: A mascaropnet a vanília kivonattal és a porcukorral alaposan keverd ki

  5. Kend a krémet a tortalapok közé

  6. Szórd le a tetejét szitált porcukorral és díszítheted répából kivágott réap formákkal és répa vagy petrzselyem levéllel, lásd utolsó kép. Pihentesd egyx éjszakát a hűtőben lezárt műamyag dobozban

Répatorta recept
Répatorta recept
Répatorta recept
répatorta recept
répatorta recept
Répatorta recept