Répatorta azaz carrot cake, recept
A Répatorta azaz carrot cake Hozzávalói egy 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 dl napraforgó olaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk fahéj
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 kk vanília kivonat
- A díszítéshez ételfesték
A torta elkészítése pofonegyszerű.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, majd hozzávegyítjük a reszelt sárgarépát, a lecsöpögtetett mazsolát és a lisztet, amiben előzöleg elkevertük a sütőport és a fahéjat.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 175 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).
Kihűtjük és három lapra vágjuk.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, kiveszünk 1-1 kanál krémet, amit piros illetve zöld ételfestékkel színezünk. A krémmel megkenjük a lapokat, a tetejére tetszőleges „répaformát” nyomunk a színezett krémmel. Lehet nektek szebben sikerül, mint nekem.
Szaftos, édes, laktatós sütemény.
Forrás: kislidi