Répatorta azaz carrot cake, recept

Répatorta azaz carrot cake, recept

 

A Répatorta azaz carrot cake Hozzávalói egy 18 cm átmérőjű tortához

 

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk vanília kivonat
  • A díszítéshez ételfesték

A torta elkészítése pofonegyszerű.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, majd hozzávegyítjük a reszelt sárgarépát, a lecsöpögtetett mazsolát és a lisztet, amiben előzöleg elkevertük a sütőport és a fahéjat.
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 175 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).
Kihűtjük és három lapra vágjuk.

Répatorta azaz carrot cake
A krém hozzávalóit habosra keverjük, kiveszünk 1-1 kanál krémet, amit piros illetve zöld ételfestékkel színezünk. A krémmel megkenjük a lapokat, a tetejére tetszőleges „répaformát” nyomunk a színezett krémmel. Lehet nektek szebben sikerül, mint nekem.
Szaftos, édes, laktatós sütemény.

Forrás: kislidi