Répa és sajttorta mix, recept
A répatortával és sajttortával külön-külön sem igen lehet tévedni, de ha a kettő együtt sül, az dupla élvezet. Idén javaslom, hogy ezzel újítsatok a húsvétra, két töltött-tojás, meg egy sonka között.
Azt a műhelytitkot is elárulom, hogy ritka nagyot hibáztam a készítéskor, és még így is csillagos ötöst kapott a torta. Konkrétan elfelejtettem bele tojást rakni, éppen kettőt, amit a recept előírt. Ennek ellenére annyira finom lett, hogy csak na, és a tészta sem tűnt töménynek, vagy levegőtlennek, de gondolom sokkal lazább, vagy könnyedebb lett volna, ha az a tojás belekerül, illetve a torta rajzosabb lett volna, mert így csak nehezen sikerült vegyülnie a két tortának.
A hibázásom okairól nem sokat tudok mondani, csak annyit, amit mindig fennen hangoztatok, miszerint a konyha attól, hogy a játszóterem, nem lehet komolytalanul venni. Meg hogy minden terhesség és szülés elszívta az agyam egy részét (időlegesen), de Háni szerint ez azért megbocsátható (időlegesen), mert láthatóan a srácokba tettem. Nem figyeltem na. Vagy túl sok felé.
Tehát javaslom hogy ti tojással készítsétek, de ha valaki allergiás rá, az örüljön, mert működik a recept tojás nélkül is.
A Répa és sajttorta mix Hozzávalói, a sajttorta részhez:
- 220 g natur krémsajt szobahőmérsékletű
- 120 g cukor
- 1,5 tk liszt
- 2 nagy tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 110 g tejföl
Répatorta rész:
- 150g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/8 tk szerecsendió
- 110 ml olaj
- 60 ml almapüré
- 50g cukor
- 50g világos nádcukor
- 2 nagy tojás ( ki ne hagyd!)
- 1 tk vaníliakivonat160g reszelt répa
tetejére opcionálisan:
- 200 g natúr krémsajt
- 1 tk vaj
- 2 ek porcukor ( ezt kb. tettem, nem akartam édesre)100g tejföl
- 1/2 tk vaníliakivonat
A Répa és sajttorta mix elkélszítése:
Sajttorta:
a lisztet, és a cukrot keverjük össze, majd adjuk a krémsajthoz, és keverjük habosra, csomómentesre. Adjuk egyenként hozzá a tojásokat is, majd a tejfölt és a vaníliát. Az edényt ütögessük az pulthoz néhányszor, így a levegőbuborékoktól megszabadulhatunk.
Répatorta:
ez nagyon egyszerű, a száraz összetevőket, és a nedves összetevőket is külön-külön egy tálban összekeverjük, majd a nedvesre öntjük a szárazat, és csomómentesre keverjük, de nem túlkeverni! A répát a nedveshez keverjük!
A tetejére a krémet ráérünk sütés közben is, úgyhogy most egy kivajazott forma aljába tegyük bele a répatorta keverék felét, majd öntsük rá a sajttortát, és a maradék répatortát kanalazzuk bele egyenletesen szétszórva a sajttorta rétegbe. 180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 50-60 percre berakjuk sütni. Ha kihűlt, tegyük rá a sajtos tejfölös krémet, vagy ne.
forrás: kajapiazongora