Reggeli krumplipite,recept

Reggeli krumplipite,recept

A Reggeli krumplipite Hozzávalók (1 pitéhez):

  • 2 db nagy krumpli (kb. 600 g)
  • 500 g ricotta
  • 300 g bébispenót
  • 100 g feta sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj + 3 ek vaj
  • 2 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió

Reggeli krumplipite

A krumpli kétharmadát kb. 3 mm vastag karikákra, az egyharmadát pedig ugyanilyen vastagságú ovális darabokra vágjuk, hosszanti irányban. Több részletben 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt aranybarnára elősütjük a krumpli korongokat, majd félretesszük őket. Az ovális alakúakkal kitapétázunk egy kivajazott kapcsos sütőforma peremét, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A kör alakúakkal pedig kibéleljük az alját, szintén úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Alaposan összekeverjük a ricottát, a tojásokat, a sót, a frissen őrölt borsot és jó sok frissen őrölt szerecsendiót. A visszamaradt kevéske olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és hozzáadjuk a bébispenótot. Kissé megsózzuk és lefedve pár percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ekkor a ricottához adjuk, és kissé lezúzzuk egy botmixerrel. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és beletörjük a fetasajtot. A tölteléket a krumplival kibélelt formába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

Forrás:
Steetkitchen