Reggeli krumplipite,recept
A Reggeli krumplipite Hozzávalók (1 pitéhez):
- 2 db nagy krumpli (kb. 600 g)
- 500 g ricotta
- 300 g bébispenót
- 100 g feta sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj + 3 ek vaj
- 2 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 1 csokor friss petrezselyem
- frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
A krumpli kétharmadát kb. 3 mm vastag karikákra, az egyharmadát pedig ugyanilyen vastagságú ovális darabokra vágjuk, hosszanti irányban. Több részletben 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt aranybarnára elősütjük a krumpli korongokat, majd félretesszük őket. Az ovális alakúakkal kitapétázunk egy kivajazott kapcsos sütőforma peremét, úgy, hogy kissé fedjék egymást. A kör alakúakkal pedig kibéleljük az alját, szintén úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Alaposan összekeverjük a ricottát, a tojásokat, a sót, a frissen őrölt borsot és jó sok frissen őrölt szerecsendiót. A visszamaradt kevéske olajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát és hozzáadjuk a bébispenótot. Kissé megsózzuk és lefedve pár percig pároljuk, amíg össze nem esik. Ekkor a ricottához adjuk, és kissé lezúzzuk egy botmixerrel. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és beletörjük a fetasajtot. A tölteléket a krumplival kibélelt formába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.
Forrás:
Steetkitchen