Reform – Bionom: Vegán „sajtszósz”

A Vegán „sajtszósz” Hozzávalói: (a bögre kb. 240 ml):
- 1 bögre (150g) hámozott burgonya picikre darabolva
- 1/4 bögre (60g) sárgarépa picikre darabolva
- 1 közepes hagyma kicsire darabolva
- 1/4 bögre (60g) kesudió
- 1 cikk fokhagyma
- 1/2 teáskanál dijoni mustár (hagyományossal is működik)
- 1,5-2 teáskanál himalája só
- 1 teáskanál citromlé
- 1/4 teáskanál feketebors
- 1/8 teáskanál cayenne bors (én csak frissen őrölt tarkaborsot teszek bele, sem feketét, sem cayenne-t nem használok)
- 1/3 bögre kókuszolaj
A Vegán „sajtszósz” Elkészítése:
A hámozott burgonyát, a sárgarépát és a hagymát egy bögre (240ml) vízben kell puhára főzni, és a többi hozzávalóval egy mixerben pürésíteni.
Szerencsére ezen az oldalon nem kell hangsúlyozni, hogy az alapanyagok biológiai mezőgazdaságból származzanak.
Űberfinom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: antalvali.com
Bionom étkezés
Bionom étkezésről akkor beszélünk, amikor kiiktatunk az étkezésünkből minden mesterséges ételt és adalékanyagot, az alapanyag feldolgozási, főzési és sütési eljárások során megőrizzük az étel teljes spektrumú tápanyagait és energiáit, valamint tisztaságát. A bionom étkezés az ételek tápanyagtartalmát és azok hasznosulását helyezi előtérbe, nem pedig a kalóriákat. Ezen kívül azt is figyeli, hogy az adott tápanyag - még ha nem is mérgező - hosszútávon árt-e a szervezetnek.
A bionom étkezés a következő ételeket és eljárásokat zárja ki és ítéli el:
minden vegykezelt élelmiszer minden finomított élelmiszer (lisztek, étolajak, ecetek, alkoholok stb.) minden szintetikus élelmiszer (pl. a nem biológiai erjesztésű ecet) minden instant (azonnal oldódó) élelmiszer minden mesterséges adalékanyagot (tartósítószer, színezék, aroma, állományjavító, térfogatnövelő, savanyúság szabályozó, csomósodást gátló, ízfokozó, mesterséges édesítő stb.) tartalmazó élelmiszer gyorséttermi ételek félkész és/vagy mikrózható ételek cukor és minden, ami hozzáadott cukrot tartalmaz fehér lisztek túl sok állati fehérje (hús, tej, tojás) túl sok alkohol utóérlelő és/vagy tartósító gázzal kezelt zöldségek és gyümölcsök vákuumgázos élelmiszerek cukorral tartósított élelmiszerek magas hőfoknak hosszan kitett élelmiszerek agyon sütött vagy agyon főzött élelmiszerek és ételek felesleges és/vagy környezetkárosító csomagolásban lévő élelmiszerek génkezelt élelmiszerek
Forrás: antalvali.com