Reform – Bionom: Vegán „sajtszósz”

Reform – Bionom:  Vegán „sajtszósz”

A Vegán „sajtszósz” Hozzávalói: (a bögre kb. 240 ml):

  • 1 bögre (150g) hámozott burgonya picikre darabolva
  • 1/4  bögre (60g) sárgarépa picikre darabolva
  • 1 közepes hagyma kicsire darabolva
  • 1/4 bögre (60g) kesudió
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1/2 teáskanál dijoni mustár (hagyományossal is működik)
  • 1,5-2 teáskanál himalája só
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/4 teáskanál feketebors
  • 1/8 teáskanál cayenne bors (én csak frissen őrölt tarkaborsot teszek bele, sem feketét, sem cayenne-t nem használok)
  • 1/3 bögre kókuszolaj

Vegán "sajtszósz"

A Vegán „sajtszósz” Elkészítése:

A hámozott burgonyát, a sárgarépát és a hagymát egy bögre (240ml) vízben kell puhára főzni, és a többi hozzávalóval egy mixerben pürésíteni.
Szerencsére ezen az oldalon nem kell hangsúlyozni, hogy az alapanyagok biológiai mezőgazdaságból származzanak. 

Űberfinom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: antalvali.com

 

Bionom étkezés
Bionom étkezésről akkor beszélünk, amikor kiiktatunk az étkezésünkből minden mesterséges ételt és adalékanyagot, az alapanyag feldolgozási, főzési és sütési eljárások során megőrizzük az étel teljes spektrumú tápanyagait és energiáit, valamint tisztaságát. A bionom étkezés az ételek tápanyagtartalmát és azok hasznosulását helyezi előtérbe, nem pedig a kalóriákat. Ezen kívül azt is figyeli, hogy az adott tápanyag - még ha nem is mérgező - hosszútávon árt-e a szervezetnek.
A bionom étkezés a következő ételeket és eljárásokat zárja ki és ítéli el:
minden vegykezelt élelmiszer
minden finomított élelmiszer (lisztek, étolajak, ecetek, alkoholok stb.)
minden szintetikus élelmiszer (pl. a nem biológiai erjesztésű ecet)
minden instant (azonnal oldódó) élelmiszer
minden mesterséges adalékanyagot (tartósítószer, színezék, aroma, állományjavító, térfogatnövelő, savanyúság szabályozó, csomósodást gátló, ízfokozó, mesterséges édesítő stb.)  tartalmazó élelmiszer
gyorséttermi ételek
félkész és/vagy mikrózható ételek
cukor és minden, ami hozzáadott cukrot tartalmaz
fehér lisztek
túl sok állati fehérje (hús, tej, tojás)
túl sok alkohol
utóérlelő és/vagy tartósító gázzal kezelt zöldségek és gyümölcsök
vákuumgázos élelmiszerek
cukorral tartósított élelmiszerek
magas hőfoknak hosszan kitett élelmiszerek
agyon sütött vagy agyon főzött élelmiszerek és ételek
felesleges és/vagy környezetkárosító csomagolásban lévő élelmiszerek
génkezelt élelmiszerek

Forrás: antalvali.com