Rebarbarás – Epres Rácsos süti
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 30 dkg eper
- 4-5 szál rebarbara
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás puding
Elkészítés:
A töltelékhez az epret tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra, a rebarbarát hámozd meg és vágd egy centis csíkokra. Párold meg őket cukorral és fahéjjal. A pudingot keverd csomómentesre 2-3 kanál vízzel és a cukorral, majd add a forró gyümölcsökhöz.
A tésztához morzsold el a margarint a liszttel, tedd bele a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedést vájva üsd bele a tojást és add hozzá a tejfölt. Gyúrd össze jó alaposan és fóliába csavarva pihentesd a hűtőben fél órát.
A tésztát oszd el egyharmad-kétharmad arányban, ez utóbbiból nyújts szép vékony lapot és béleld ki vele a formát vagy a tepsit. Töltsd bele a langyos tölteléket és a maradék tésztából készíts rácsot a tetejére.
Előmelegített sütőbe tolva 180°C-on fél óra alatt szép pirosra sül.