Raymond Blanc posírozott őszibarack jégkásával , recept

Raymond Blanc posírozott őszibarack jégkásával , recept

Raymond Blanc posírozott őszibarack jégkásával hozzávalói:

 

  • 6-8 érett őszibarack
  • 4 dl víz
  • 4 dl fehérbor
  • 1 ek vaníilia esszencia vagy vaníliarúd
  • 120g cukor
  • néhány szelet 2-3mm széles narancsszelet
  • néhány szelet 2-3mm széles citromsszelet
  • 8 levél friss menta
  • 4 levél friss bazsalikom

 

posírozott őszibarack

 

A posírozott őszibarack elkészítése:

Helyezd a barackokat egy nagy lábosba, öntsd bele a bor és a vízet. Mehet bele a cukor, vanília rúd, narancs, citrom, menta,bazsalikom. fedd le egy középen kijukasztott zsírpapírral, figyelj rá, h ne lógjon túl a fazékon, nehogy megégjen.

Posírozd, azaz nagyon lassú tűzön gyöngyöztesd a barack boros, vízes levét. Forrástól számított kb 20 percig posírozd.

Hagyd kihűlni a gázon. Öntsd le a levét, mehet a fagyasztóba – jégkockatartó, majd ha megdermedt , akkor mehet a mixerbe és kész a jégkása.

Ízlésesen tálald egy tányéron.

 

 

posírozott őszibarack

 

Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala