Raymond Blanc posírozott őszibarack jégkásával , recept
Raymond Blanc posírozott őszibarack jégkásával hozzávalói:
- 6-8 érett őszibarack
- 4 dl víz
- 4 dl fehérbor
- 1 ek vaníilia esszencia vagy vaníliarúd
- 120g cukor
- néhány szelet 2-3mm széles narancsszelet
- néhány szelet 2-3mm széles citromsszelet
- 8 levél friss menta
- 4 levél friss bazsalikom
A posírozott őszibarack elkészítése:
Helyezd a barackokat egy nagy lábosba, öntsd bele a bor és a vízet. Mehet bele a cukor, vanília rúd, narancs, citrom, menta,bazsalikom. fedd le egy középen kijukasztott zsírpapírral, figyelj rá, h ne lógjon túl a fazékon, nehogy megégjen.
Posírozd, azaz nagyon lassú tűzön gyöngyöztesd a barack boros, vízes levét. Forrástól számított kb 20 percig posírozd.
Hagyd kihűlni a gázon. Öntsd le a levét, mehet a fagyasztóba – jégkockatartó, majd ha megdermedt , akkor mehet a mixerbe és kész a jégkása.
Ízlésesen tálald egy tányéron.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala