Raymond Blanc – Blanc mama féle paradicsom saláta recept

Raymond Blanc – Blanc mama féle paradicsom saláta recept

Gyorsan kész és nagyon intenzív ízű paradicsom saláta, Raymond Blanc  többszörös Michelin csillagos mesterszakácstól

 

A Maman Blanc paradicsom saláta hozzávalói :

 

  • 800 g paradicsom – a legjobb a bika szív fajta( nagy , húsos )
  • 1-2 shallot hagya

A dresszinghez

  • ½ fokhagyma gerezd, szétnyomva és aprítva
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 ek Dijoni mustár
  • 4 ek extra szűz olíva olaj

Díszítés gyanánt

  • 6 bazsalikom levél, aprított petrezselyem

paradicsom saláta raymond blanc

Elkészítés:

A paradicsomokat fél újjnyi szeletekre kell vágni és szépen körberakni egy tálon. El kell majd készíteni a dresszinget: keverd össze a fokhagymát, fehérbor ecetet, dijoni mustárt és egy evőkanál forró vizet.

Lassan hozzá kell adni az olajat és szép lassan kevergetni majd megint 1 rk forró vizet, hogy szépen emulgeálódjon. Sózd, borsozd; locsold meg vele a paradicsomokat; majd 1 óra hosszat hagyd állni, hogy össze érjenek az ízek.

 

paradicsom saláta

 

Tálaláskor mehetnek rá a bazsalikom levelek és a petrezselyem és a shallot hagyma szeletelve.

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala