Raymond Blanc – Blanc mama féle paradicsom saláta recept
Gyorsan kész és nagyon intenzív ízű paradicsom saláta, Raymond Blanc többszörös Michelin csillagos mesterszakácstól
A Maman Blanc paradicsom saláta hozzávalói :
- 800 g paradicsom – a legjobb a bika szív fajta( nagy , húsos )
- 1-2 shallot hagya
A dresszinghez
- ½ fokhagyma gerezd, szétnyomva és aprítva
- 1 ek fehérbor ecet
- 1 ek Dijoni mustár
- 4 ek extra szűz olíva olaj
Díszítés gyanánt
- 6 bazsalikom levél, aprított petrezselyem
Elkészítés:
A paradicsomokat fél újjnyi szeletekre kell vágni és szépen körberakni egy tálon. El kell majd készíteni a dresszinget: keverd össze a fokhagymát, fehérbor ecetet, dijoni mustárt és egy evőkanál forró vizet.
Lassan hozzá kell adni az olajat és szép lassan kevergetni majd megint 1 rk forró vizet, hogy szépen emulgeálódjon. Sózd, borsozd; locsold meg vele a paradicsomokat; majd 1 óra hosszat hagyd állni, hogy össze érjenek az ízek.
Tálaláskor mehetnek rá a bazsalikom levelek és a petrezselyem és a shallot hagyma szeletelve.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala