Raymond Blanc féle – sült provençale Bárányborda

Raymond Blanc féle – sült provençale Bárányborda

A sült provençale Bárányborda hozzávalói:

 

  • 2 db nagyobb bárányborda ( kb 8-8 bordacsonttal )
  • szőlőmag olaj a sütéshez
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 ág rozmaring – csak a levelek
  • 2 kakukkfű ág – csak a levelek
  • 1 nagy marék petrezselyemlevél
  • bors
  • dijoni mustár a hús lekenéséhez
  • olíva olaj

 

A sült provençale Bárányborda elkészítése:

 

A két bárányborda csontjai közül először is el kell távolítani a húst egy kés segítségével; de előtte a borda zsírosabb, külső oldalán a zsír szövetet be kell irdalni.

Mindkét borda darabnál a két szélső bordacsont után, befelé be kell kötni a húst egy konyhai főző zsinórral. Sózd és borsozd meg a bordákat, majd mehet az előre felhevített serpenyőbe; zsiradéknak szőlőmag olajat használj. a hús mindkét oldalát süsd meg szép aranybarnára, de nem kell túlsütni – a végeredmény rosé bárányborda lesz majd.

A sült provençale Bárányborda hozzávalói:

Vedd le a serpenyőt  a gázról és úgy forgasd a félg sült bordákat, hogy a csontok ívei lefelé álljanak és egymással szemben; azaz a borda külső zsíros oldala álljon felfelé.

Mindez serpenyőstől mehet az előmelegített 190 C fokos sütőbe, 15 percig süsd a bordákat tovább.

 

Közben elkészítheted a fűszeres zsemle krusztát – kérget. Frissen daráld le a zsemléket, majd mehet hozzá a fokhagyma, kakukkfű levelek, rozmaring  és az olíva olja, hogy picit tapadjanak egymáshoz a zsemle morzsái és a fűszerek. A végeredmény egy nagyon szép , élénk zöld színű elegy lesz.

sült provençale Bárányborda

Vedd ki a báránybordákat a sütőből, kend meg minden oldalát dijoni mustárral és nyomogasd bele a megsült bordákat a friss illatú Provence-i zsemlés fűszerkéregbe.

Picit pihentetheted is a húst és mehet fel lehet szeletelni. Majd tálald akár főtt ceruzababbal és a pecsenye levével.

sült provençale Bárányborda

Sült provençale Bárányborda, Kész!

 

 

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük