Raymond Blanc féle – Csirke Fricassée avagy ragu
A Csirke Fricassée avagy ragu, hozzávalói:
- 4 db bio vagy szabad tartású csirke alsócomb
- 4 bio vagy szabad tartású csirke felsőcomb
- 5 ek jó minőségű vörösbor ecet
- 15g sózatlan vaj
- 100ml száraz fehérbor
- 4 fokhagyma cikk szeletelve
- 2 nagy érett bikaszív – ( cuor di bue )paradicsom, durvára vágva
- 2 ág friss tárkony, apróra vágva
- 1 ek olíva olaj
- 1 ek friss petrezselyem – nem francia – durvára vágva
- 1 csipet tengeri só és frissen őrölt fekete bors
- 1 öntésnyi szőlőmag olaj
Melegítsd elő a sütőt 150C fokra
Végy elő egy vastag falú öntött lábast. Hevítsd be a gázlapot, tedd fel a lábost, mehet bele a egy kis repceolaj, majd a combok bőrükkel lefelé. Sózd és borsozd meg. Alaposan meg kell pirítani a csirke combok minden oldalát; szép aranybarnák kellenek, hogy legyenek.
A paradicsomokat vágd nagyobb darabokra. Ha végeztél a pirítással , akkor a csirkecombok alatt levő zsír nagyobb részét szedd le egy kis tálkába. Vágd ketté a fokhagymákat és tedd félre.
Vedd elő a vörösbor ecetet és öntsd a csirkéhez, de ne a csirkére, hanem a lábos aljára. Majd jöhet hozzá a fehérbor, a fokhagyma és a paradicsom; majd fedd le az edényt. Mehet még hozzá a vaj és a tárkony levelei és az ág is. fedd le, picit forrald össze. Mehet a sütőbe lefedve a lábos.
30 perc elteltével kész kell, hogy legyen. Szórd meg a tetejét firss petrezselyemmel és mehet a család asztalára, Jó Étvágyat,Csirke Fricassée avagy ragu KÉSZ!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala