Raymond Blanc féle – Csirke Fricassée avagy ragu

Raymond Blanc féle – Csirke Fricassée avagy ragu

A Csirke Fricassée avagy ragu, hozzávalói:

  • 4 db bio vagy szabad tartású csirke alsócomb
  • 4  bio vagy szabad tartású csirke felsőcomb
  • 5 ek jó minőségű vörösbor ecet
  • 15g sózatlan vaj
  • 100ml száraz fehérbor
  • 4 fokhagyma cikk szeletelve
  • 2 nagy érett bikaszív –  ( cuor di bue )paradicsom, durvára vágva
  • 2 ág friss tárkony, apróra vágva
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek friss petrezselyem – nem francia – durvára vágva
  • 1 csipet tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 öntésnyi szőlőmag olaj

 

Melegítsd elő a sütőt 150C fokra

Végy elő egy vastag falú öntött lábast. Hevítsd be a gázlapot, tedd fel a lábost, mehet bele a egy kis repceolaj, majd a combok  bőrükkel lefelé. Sózd és borsozd meg. Alaposan meg kell pirítani a csirke combok minden oldalát; szép aranybarnák kellenek, hogy legyenek.

Csirke Fricassée avagy ragu

A paradicsomokat vágd nagyobb darabokra. Ha végeztél a pirítással , akkor a csirkecombok alatt levő zsír nagyobb részét szedd le egy kis tálkába. Vágd ketté a fokhagymákat és tedd félre.

Vedd elő a vörösbor ecetet és öntsd a csirkéhez, de ne a csirkére, hanem a lábos aljára. Majd jöhet hozzá a fehérbor, a fokhagyma és a paradicsom; majd fedd le az edényt. Mehet még hozzá a vaj és a tárkony levelei és az ág is. fedd le, picit forrald össze. Mehet a sütőbe lefedve a lábos.

Csirke Fricassée avagy ragu

30 perc elteltével kész kell, hogy legyen. Szórd meg a tetejét firss petrezselyemmel és mehet a család asztalára, Jó Étvágyat,Csirke Fricassée avagy ragu KÉSZ!

Csirke Fricassée avagy ragu
Forrás: raymondblanc.com

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük