Raymond Blanc – bazsalikomos Pistuo leves, recept

Gyorsan kész és nagyon intenzív friss levesről van szó, Raymond Blanc többszörös Michelin csillagos mesterszakács ezt készítette el ma nektek is. Nagyon fontos a recepetnél, hogy az összes alapanyag nagyon friss legyen. Nem csak egy Michelin csillagos étteremben fogja megállni a helyét, hanem az otthonotokban is. Nagyon egyszerű, de amennyire egyszerű receptről van szó, annyira harmonizálni fognak egymással az ízek.
A bazsalikomos Pistuo leves hozzávalói :
- 1 nagy fej lila hagyma kockázva
- 2 db zellerszár
- 3-4 szál nagy zöld lóbab
- 1 db cukkini kockázva
- 1 nagyobb szál sárgarépa szeletelve
- só,bors
- 2 nagy marék bazsalikom levél
- 2 cikk fokhagyma
- 30 gr parmezán
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- bagette
A bazsalikomos Pistuo leves elkészítése :
Vágd fel a zöldségeket nagyobb kockákra vagy szeletekre. Hevíts egy magas falú serpenyőben olíva olajat, mehetnek bele a zöldségek és a só, bors. Párpercig együtt pirítsd őket, kicsit ki kell, hogy jöjjön a répa sárgasága és meg kell, hogy színezze ezt a leves alapot. Forralj fel kb 1 L vizet és öntsd a serpenyőbe, majd 4-5 percig főzd tovább.
Közben elkészítheted a bazsalikom pesto-t. Egy jó nagy marék bazsalikom levelet blansírozz, éppen forró vízben csak 5 másodpercig, majd hűtsd ezt le egy tál jeges vízben, hogy leállítsd a főzési folyamatot és megmaradhasson a bazsalikom friss, üde zöld színe. Majd tedd az egészet egy turmix gépbe, sózd és mehet hozzá a fokhagyma és az olíva olaj. Turmixold jól össze.
1 nagy vagy két kisebb paradicsomot kockázz össze és ez is mehet az éppen fővő zöldségekhez. 1 percig még főzd együtt, majd vedd le a tűzről és ki lehet önteni a leves alapot egy nagy kínáló leveses tálba. Keverd hozzá az előre elkészített pesto-t, szervírozd; szórj a tetejére pl. fokhagymás olajon megpirított kifli vagy bagette szeleteket és a végén az egészet szórd meg parmezán sajttal.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala