Sárgabarackos mandulás pite, recept

Sárgabarackos mandulás pite, recept

 

A Sárgabarackos mandulás pite Hozzávalói:

  • 4 tojás fehérje
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg madulaliszt
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 40 dkg sárgabarack
  • 4 dkg vágott mandula
  • 2 evőkanál porcukor.

A Sárgabarackos mandulás pite Elkészítése:

1. A porcukrot összekeverjük a liszttel, a mandulaliszttel és a sütőporral.
2. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét felverjük.
4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és rátöltjük a vajat.

5. Könnyedén összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 15x 25 cm-es tepsibe simítjuk.
6. A barackot megmossuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre.
7. A barackot a massza tetejére tesszük, megszórjuk a vágott mandulával. Előmelegített sótőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.

sárgbarackos mandulás pite

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu