Sárgabarackos mandulás pite, recept
A Sárgabarackos mandulás pite Hozzávalói:
- 4 tojás fehérje
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg madulaliszt
- 5 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 40 dkg sárgabarack
- 4 dkg vágott mandula
- 2 evőkanál porcukor.
A Sárgabarackos mandulás pite Elkészítése:
1. A porcukrot összekeverjük a liszttel, a mandulaliszttel és a sütőporral.
2. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét felverjük.
4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és rátöltjük a vajat.
5. Könnyedén összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 15x 25 cm-es tepsibe simítjuk.
6. A barackot megmossuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre.
7. A barackot a massza tetejére tesszük, megszórjuk a vágott mandulával. Előmelegített sótőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu