Rántott laskagomba, recept

Rántott laskagomba, recept

 

A Rántott laskagomba Hozzávalói:

  • 60 dkg laskagomba,
  • 3 tojás, 8- 10 dkg,
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa,
  • 4 dl olaj,
  • só,
  • bors;

a körethez:

  • 40 dkg krumpli,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • petrezselyemzöld

A Rántott laskagomba Elkészítése:

A gombának levágjuk a vastagabb tönkjét, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. A lisztet összekeverjük egy kevés őrölt borssal, a tojásokat pedig felverjük. A gombaszeleteket előbb a lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A körethez a krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a krumplit, megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk. A rántott gombát csak tálalás előtt sózzuk meg.

Rántott laskagomba

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja