Rántott laskagomba, recept
A Rántott laskagomba Hozzávalói:
- 60 dkg laskagomba,
- 3 tojás, 8- 10 dkg,
- 15-20 dkg zsemlemorzsa,
- 4 dl olaj,
- só,
- bors;
a körethez:
- 40 dkg krumpli,
- 3 dkg vaj,
- só,
- petrezselyemzöld
A Rántott laskagomba Elkészítése:
A gombának levágjuk a vastagabb tönkjét, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. A lisztet összekeverjük egy kevés őrölt borssal, a tojásokat pedig felverjük. A gombaszeleteket előbb a lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A körethez a krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a krumplit, megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk. A rántott gombát csak tálalás előtt sózzuk meg.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja