Rántott Jérce – Snidlinges Pesztóval
A recept hozzávalói:
- 2 db egész csirkemellfilé
- 2 evőkanál liszt
- 1 kiskanál só
- 1 db tojás
- 2 evőkanál tej
- 3 evőkanál frissen aprított snidling
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2.5 dkg vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- újkrumpli és cukorborsó köretnek
A pestóhoz:
- 3 dkg szeletelt mandula
- 3 dkg snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- só, bors
Elkészítés:
A pestóhoz a mandulát, a snidlinget és az apróra vágott fokhagymát aprítógépben összedolgozzuk.
Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, paszta állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a parmezánt, és sózzuk, borsozzuk.
A sóval elkevert lisztet egy tányérra szitáljuk. A tojást a tejjel és a snidlinggel enyhén felverjük. A zsemlemorzsát egy mélyebb tányérba szórjuk.
A félbevágott csirkemellfiléket enyhén kiklopfoljuk, megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd a felforrósított vajban és olajban két részletben aranybarnára sütjük.
Az újkrumplit és a cukorborsót puhára főzzük, megforgatjuk a pestóban, és a hússzeletekkel tálaljuk.