Rántott Jérce – Snidlinges Pesztóval

Rántott Jérce – Snidlinges Pesztóval

 

A recept hozzávalói:

  • 2 db egész csirkemellfilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 3 evőkanál frissen aprított snidling
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2.5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • újkrumpli és cukorborsó köretnek

A pestóhoz:

  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 3 dkg snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés:

rantott-csirke-hus-snidlinges-pesto-recept
A pestóhoz a mandulát, a snidlinget és az apróra vágott fokhagymát aprítógépben összedolgozzuk.

Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, paszta állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a parmezánt, és sózzuk, borsozzuk.

A sóval elkevert lisztet egy tányérra szitáljuk. A tojást a tejjel és a snidlinggel enyhén felverjük. A zsemlemorzsát egy mélyebb tányérba szórjuk.

A félbevágott csirkemellfiléket enyhén kiklopfoljuk, megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd a felforrósított vajban és olajban két részletben aranybarnára sütjük.

Az újkrumplit és a cukorborsót puhára főzzük, megforgatjuk a pestóban, és a hússzeletekkel tálaljuk.