Forrás: femina.hu
Rántott hús sajtos panírban – Így lesz jó ropogós a bunda
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 evőkanál búzaliszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld jó szárazra, és sózd meg ízlés szerint. A lisztet öntsd egy tányérba. Egy másikban verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a parmezán kerül, keverd őket jól össze.
Kezdheted is a panírozást a hagyományos módon. A húst először lisztezd be, majd forgasd a tojásba, végül pedig tedd a parmezános zsemlemorzsába. A végén kicsit ütögesd meg, ha kell, rázd le a felesleget. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakd bele a panírozott csirkét. Ne túl erős lángon, a szeletek mindkét oldalát három-négy percig süsd. Forgatás közben vigyázz, ne sérüljön meg a panír. Ha szép piros a bunda, szedd ki a húsokat, csepegtesd le az olajat, és még melegen kínáld.