Rántott hús krumplibundában – Köret sem kell hozzá
Hozzávalók 3 személyre:
- 6 szelet karaj
- 25 dkg főtt krumpli
- 3 tojás
- kukoricaliszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd apróbb kockákra, és enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, majd krumplinyomón törd át, és teljesen hűtsd ki.
A hússzeleteket klopfold ki, sózd be, és egy rövid ideig hagyd állni. A teljesen kihűlt krumpliba egyesével keverd bele az egész tojásokat, majd sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. Alaposan keverd el, hogy sima masszát kapj.
A hússzeleteket forgasd először a kukoricalisztbe, majd pedig a krumplis keverékbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott karajt. Először lefedve, alacsony hőfokon süsd, majd vedd le a fedőt, közben fordítsd át a húst. Ha mindkét oldala szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Forrás: femina.hu